op de agenda

28 mei 2023 - 28 mei 2023
Centrale pupillentraining en centrale juniorentraining
03 juni 2023 - 03 juni 2023
Centrale meisjestraining
10 juni 2023 - 10 juni 2023
NK sneldammen in Utrecht
17 juni 2023 - 17 juni 2023
KNDB Beker in Utrecht
Vorige maand Mei 2023 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 18 1 2 3 4 5 6 7
week 19 8 9 10 11 12 13 14
week 20 15 16 17 18 19 20 21
week 21 22 23 24 25 26 27 28
week 22 29 30 31

nico konijn

Naam: Nico Konijn
Geb:23-09-1952.
Woonplaats:Heerhugowaard.
Trainersdiploma:Trainer A.


Op zeer jonge leeftijd leerde ik al dammen van mijn vader. Toen ik te sterk voor hem geworden was ben ik wekelijks gaan trainen bij mijn oom, Lou Konijn, die ruim zestig jaar lid is geweest van S.N.A. Op 12-jarige leeftijd nam hij mij mee naar de damclub. Ik was het enige jeugdlid van S.N.A.
Omdat ik lang haar met krullen had zeiden enkele leden gekscherend dat S.N.A. nu ook een Tonny Sijbrands had...........
Toen ik in de selektie kwam van de plaatselijke voetbalclub S.V.W.' 27 ben ik op 18-jarige leeftijd gestopt met dammen. Ik moest als selektiespeler van S.V.W.'27 twee keer in de week, dinsdag en donderdag, trainen. Ik stopte met de aktieve damsport om vele jaren later weer lid te worden van S.N.A.

In 1990 meldde ik mij weer aan bij de plaatselijke damclub S.N.A.. Om weer onderlinge competitie te spelen. Tevens vond ik het heel leuk om bij de club beginnende kinderen de spelregels van het dammen bij te brengen. Ook begeleidde ik diverse kinderen voor individuele toernooien en S.N.A.-jeugdteams naar wedstrijden in het hele land.
Hoogtepunten waren uiteraard de nationale titels. Het S.N.A. pupillenteam wist de NK finale in 1996 te winnen. (Steven Wijker, Erik van Kampen, Marc van Raai en Jimmy Weel).
In 2000 werd in Den Haag het goud in de wacht gesleept bij het sneldammen voor gemengde jeugdteams (met junior Guido Verhagen, aspirant Steven Wijker en de pupillen Alexander Groen en Mike Koopmanschap).
Een internationaal hoogtepunt was het Europees kampioenschap 2001 voor jeugdspelers in het Poolse Tuchola. Als eerste leermeester van de SNA-jeugdspelers Steven Wijker, Marjolein Bakker en Mike Koopmanschap was ik natuurlijk apetrots op hun deelname aan dit Europees kampioenschap. Nooit eerder was het een SNA-jeugdspeler gelukt om aan een internationaal toernooi mee te mogen doen. En dan ineens drie.....Geweldig vond ik dat.

In september 1997 ben ik begonnen met het geven van damlessen op basisschool De Wingerd. In januari 1998 werd basisschool De Tweemaster nog kampioen van Heerhugowaard bij het schooldammen. Maar in de periode 1999 t/m 2004 werd De Wingerd steeds kampioen. In 2005 pakte De Kameleon echter de titel.
Basisschool De Wingerd fuseerde in 2005 met de nabijgelegen basisschool Het Baken. De Boomladder werd de naam van de school. In 2006 werd De Boomladder kampioen van Heerhugowaard.

In 2000 bereikte voor de eerste keer in de geschiedenis van het schooldammen in Heerhugowaard een team de finale om het Nederlands kampioenschap. De Wingerd debuteerde uitstekend met een tiende plaats. In 2001 werd De Wingerd tweede van Nederland !!! Trainer van deze damschool en thans clubkampioen van damclub SNA, Mike Koopmanschap, zat in dat team. In 2002 werd De Wingerd kampioen van Nederland !!! Dave Bleeker zat weliswaar nog maar in groep 6 maar ik vond hem al sterk genoeg om met de kinderen van groep 8 mee te spelen. In 2003 werd De Wingerd vierde van Nederland en in 2004 werd De Wingerd opnieuw kampioen van Nederland. Uiteraard opnieuw met Dave Bleeker in het team want hij zat nu in groep 8.
In 2005 werd een welpenteam van De Wingerd vijfde bij het Nederlands kampioenschap
In 2006 werd een welpenteam van De Boomladder tiende bij het Nederlands kampioenschap.

In september 2006 ben ik bij de Pater Jan Smitschool begonnen met het geven van damlessen. Deze school had nog nooit meegedaan aan het schooldamtoernooi.

Het leek mij daarom een uitdaging om bij deze school helemaal van de grond af aan te beginnen. Maar een andere faktor speelde ook een rol bij het kiezen van juist deze school. Het is namelijk het gebouw waar ik zelf op de basisschool zat. De school had destijds echter een andere naam: "Het goddelijk kind". Toen ik de basisschool doorliep zaten de meisjes in een apart gebouw. Dat was de Mariaschool.

In januari 2007 deed de Pater Jan Smitschool voor de eerste keer mee met het schooldamtoernooi. Ik had precies vier kinderen voor een pupillenteam en vier kinderen voor een welpenteam. In het eerste jaar wist het welpenteam na prima gespeelde wedstrijden bij de plaatselijke en provinciale titelstrijd door te dringen tot de NK halve finales. In de NK halve finale in Heerhugowaard werd opnieuw uitstekend gepresteerd. Het team werd tweede en mocht door dit resultaat meedoen aan de finale om het Nederlands kampioenschap die op 9 juni in Barneveld werd gespeeld. Het team eindigde op de 17e plaats waar 18 teams meespeelden om de titel.
Het pupillenteam werd in 2008 kampioen van Heerhugowaard. Het welpenteam werd tweede. De twee Pater Jan Smitteams werden bij de provinciale titelstrijd kampioen. Het pupillenteam wist in Heino een NK halve finale te winnen en wist zich door dit resultaat te plaatsen bij de beste 18 teams van Nederland.
In de NK finale wist het team van de Pater Jan Smitschool uiteindelijk een uitstekende derde plaats te bereiken !!!
N.B.Voor de pauze stond het team nog op de 12e plaats om na de pauze op te rukken naar het brons. Geweldige finale was dat.

In 2009 werd zowel het welpen- als het pupillenteam van de Pater Jan Smitschool kampioen van Heerhugowaard. Het welpenteam pakte hierna overtuigend de provinciale titel. Bij de NK halve finales ging het echter mis en wist het team zich helaas niet te plaatsen voor de nationale eindstrijd.
Het pupillenteam greep dit jaar bij de provinciale titelstrijd echter net naast het eremetaal.
In 2010 werd het pupillenteam met grote overmacht kampioen van Heerhugowaard. Bij de provinciale titelstrijd wist het team na een beslissingswedstrijd tegen het Anker uit Velserbroek (7-1 winst) de titel te pakken. Bij de NK halve finale werd een uitstekende tweede plaats bereikt en plaatste het team zich voor de NK finale. In deze finale, die in Assen werd gespeeld, eindigde het PJS team uiteindelijk op de 14e plaats.

En straks, na de grote vakantie, ga ik een nieuwe uitdaging aan..........(Zie onder de knop informatie).

zoek