op de agenda

28 mei 2023 - 28 mei 2023
Centrale pupillentraining en centrale juniorentraining
03 juni 2023 - 03 juni 2023
Centrale meisjestraining
10 juni 2023 - 10 juni 2023
NK sneldammen in Utrecht
17 juni 2023 - 17 juni 2023
KNDB Beker in Utrecht
Vorige maand Mei 2023 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 18 1 2 3 4 5 6 7
week 19 8 9 10 11 12 13 14
week 20 15 16 17 18 19 20 21
week 21 22 23 24 25 26 27 28
week 22 29 30 31

2013 nieuws

Schwarzman wint opnieuw

Wereldkampioen sneldammen, Alexander Schwarzman, heeft een week nadat hij in Den Helder deze titel veroverde ook het jaarlijkse Oud op Nieuw sneldamtoernooi in Heerhugowaard gewonnen.

De Rus bleef in de hoogste klasse in zestien partijen ongeslagen en liet Jasper Lemmen vier punten achter zich in de einduitslag. Ivo de Jong, lid van de organiserende damclub S.N.A., werd derde en was zo de beste regionale speler.

Tymo Smids kampioen van Noord-Holland.

De 10-jarige Tymo Smids, leerling van de Heerhugowaardse Pater Jan Smitschool, en al langere tijd lid van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. is zaterdag kampioen van Noord-Holland geworden, categorie pupillen.

In Den Helder toonde Tymo zich de beste van alle provinciale deelnemertjes.

P1030849
Een trotse Tymo met zijn kampioensbeker!

Vierde Nico Konijn kerstdamtoernooi geslaagd

Vierde Nico Konijn kerstdamtoernooi

Zondag 22 december zal in de lokalen van de Pater Jan Smitschool, Dreef 12a, 1701GP Heerhugowaard, het vierde Nico Konijn kerstdamtoernooi worden gehouden. De aanvang van de wedstrijden is 11.00 uur. Aanwezig zijn om 10.45 uur !!! Iedereen krijgt een herinnering. Inschrijfgeld is € 3,--. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerstdamtoernooi G.G.Z.

Donderdagmiddag was het kerstdamtoernooi voor de cursisten van de G.G.Z.

Het was jammer dat sterke spelers als Iwan en Remco ontbraken maar met 6 cursisten, aangevuld met activiteitenbegeleider Wilfred en stagiare Maria hadden we toch een leuk deelnemersveld. Iedereen kon bij de koffie of thee genieten van kerstkransjes. Ook was er een kerststaaf en een kerstbrood aangesneden. Een en ander was gesponsord door het activiteitencentrum van de G.G.Z. en Wilfred.
In mijn voorwoordje maakte ik duidelijk dat er NIET werd gestreden om een beker maar dat dit toernooitje louter voor de gezelligheid was. Tevens vertelde ik er bij dat ik voor iedereen een damboekje voor beginners als kerstkado had meegenomen.
Er werden 3 rondes gespeeld. Dat was voor iedereen lang genoeg want de meeste deelnemers waren na deze drie partijtjes behoorlijk vermoeid. Omstreeks kwart voor drie was iedereen voldaan en werd er nog even nagepraat over de partijtjes. Na nog een bakkie koffie en een kerstkransje ging iedereen voldaan huiswaarts.
We hebben afgesproken dat we donderdag 9 januari 2014 verder gaan met de damlessen. Tot dan !!!
  

Damrubriek Ton Sijbrands blijft !!!

Dinsdagmiddag kreeg ik omstreeks half zes bericht van Gerard Kolsloot dat de damrubriek van Ton Sijbrands in de zaterdagbijlage van de Volkskrant blijft voortbestaan.

'Bizarre blunders' blijven S.N.A. nekken

Van de euforie na het onverwachte punt tegen Volendam is na twee opeenvolgende 11-9 nederlagen tegen directe rivalen niets meer over bij de dammers van S.N.A.

Opnieuw verlies voor S.N.A.

Het eerste team van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. heeft in de ereklasse van de nationale competitie opnieuw een nederlaag geleden tegen een van de naaste concurrenten.

S.N.A. junioren kampioen van Nederland.

Het juniorenteam van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. is zaterdag in Gouda kampioen van Nederland geworden bij het NK voor clubteams.

Het team, bestaande uit de spelers Mitchel Mensinga, Ritchie Wijnker en Raymond Koopmanschap, boekte zes overwinningen en speelde twee keer gelijk. Het welpenteam van de Heerhugowaardse damclub eindigde eveneens op het podium. Het team werd derde. De pupillen en aspiranten eindigden niet op het podium.

Damexamen voor de kinderen van de Pater Jan Smitschool

Vrijdag was het voor de 13 kinderen van de Pater Jan Smitschool examen voor het eerste damdiploma, het slagdiploma.

BILD0279

Nadat ik de toets had uitgedeeld was het doodstil in de klas. Je kon een speld horen vallen. Een kind stak een vinger op. Toen ik naar het kind liep en vroeg wat er aan de hand was zei het kind: "meester, de punt van mijn potlood is er af".

zoek