op de agenda

28 mei 2023 - 28 mei 2023
Centrale pupillentraining en centrale juniorentraining
03 juni 2023 - 03 juni 2023
Centrale meisjestraining
10 juni 2023 - 10 juni 2023
NK sneldammen in Utrecht
17 juni 2023 - 17 juni 2023
KNDB Beker in Utrecht
Vorige maand Mei 2023 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 18 1 2 3 4 5 6 7
week 19 8 9 10 11 12 13 14
week 20 15 16 17 18 19 20 21
week 21 22 23 24 25 26 27 28
week 22 29 30 31

2019 nieuws

Zetje Schrap bijgewerkt

Er is een nieuwe stand opgemaakt van de laddercompetitie Zetje Schrap.

 

Na de verwerking van de gescoorde punten van serie 69 is er een nieuw klassement met Marlijn Moene als de nieuwe nummer 1. U kunt de volledige nieuwe stand vinden bovenaan deze pagina. Zie de button van Zetje Schrap.

Laatste dag Zetje Schrap !!!

Het is vandaag de laatste dag om oplossingen van serie 69 van de populaire rubriek Zetje Schrap uit het dammagazine Het Damspel in te sturen.

Loek Overtoom winnaar 10e kerstdamtoernooi

Eindelijk winst voor S.N.A.

S.N.A. heeft in de zesde ronde van de nationale competitie de eerste twee wedstrijdpunten gescoord.

 

In Rotterdam werd het tegen de reserves van Constant-Charlois Rotterdam 12-8 voor het Heerhugowaardse team. Winstpartijen waren er voor Ivo de Jong, Theo Tesselaar, Mike Koopmanschap en Jelle van der Eng. Remises waren er voor Vitalia Doumesh, Daan van Os, Vic Voskuil en Jan Groeneweg. Verlies was er voor Erik van Kampen en Co Filmer.

Het tweede team van S.N.A. speelde in Haarlem tegen het derde !!! team van H.D.C. Het werd 14-6 voor S.N.A. 2. Winstpartijen waren er voor Wart Verhagen, Adri de Jong, Puck Boudens, Luuk Terweijden, Luca Smit en Bertus Groot. Remises waren er voor Frank Aarts en Roy Coster. Verlies was er voor Luuk Verhagen en Bert van Leijden.

N.B. Voor de overige uitslagen, partijen en klassementen zie bovenaan de rechterkolom op deze pagina.

Kerstdamtoernooi 2019 ook voor kinderen van groep 5

Aan het 10e kerstdamtoernooi dat zondag 22 december wordt gehouden in de lokalen van de Pater Jan Smitschool mogen ook kinderen van de groepen 5 van de Pater Jan Smitschool meedoen.

 

Hoewel deze kinderen nog geen damlessen van mij hebben gehad laat ik ook deze kinderen aan het toernooi meedoen. Dus vanaf nu kunnen de aanmeldingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Beste ouders en jongens en meisjes

Even aandacht voor twee damtoernooien.

 

Op 22 december organiseer ik voor de 10e keer het kerstdamtoernooi voor leerlingen en oud-leerlingen van mijn damschool. Deze keer helaas zonder kinderen van de groepen 5. Zij hebben dit schooljaar nog geen damles van mij gehad. De aanvang van de wedstrijden is 11.00 uur. Aanwezig zijn om 10.45 uur !!! Voor elk kind is een herinneringsmedaille. De kosten zijn € 3,--.  Bovendien geeft mijn damschool drie bekers voor de drie beste kinderen van elke groep. Ik begin in het nieuwe jaar op 17 januari met de eerste damles voor maximaal 20 kinderen van groep 5.

Het kerstdamtoernooi is dit jaar dus alleen voor de kinderen van de groepen 6/7/8 van de Pater Jan Smitschool. Dat is ook zo voor het jaarlijkse schooldamtoernooi dat voor de 33e keer door de plaatselijke damclub S.N.A. wordt georganiseerd. Het toernooi zal worden georganiseerd op de zaterdagen 11 en 18 januari 2020 in de aula van het nieuwe C.Huygenscollege te Heerhugowaard t.o. Middenwaard. De aanvang van de wedstrijden is 13.30 uur maar iedereen dient om 13.15 uur aanwezig te zijn !!! Ik ben elke vrijdagmiddag na schooltijd aanwezig tot 16.30 uur in het damlokaal. 

N.B. Als uw kind wil meedoen aan het 10e kerstdamtoernooi wil ik u attent maken op de AVG, de wet op de privacy die in mei 2018 van kracht is geworden. Deze wet is ook van toepassing voor het kerstdamtoernooi 2019. Voorgaande jaren werden foto's gemaakt van dammende kinderen en van de prijsuitreiking. Deze foto's en de eindklasseringen werden geplaatst op mijn website www.damschoolnicokonijn.nl. Als u niets van u laat horen, ga ik er vanuit dat u geen bezwaar heeft tegen het maken van en de plaatsing van foto's en uitslagen.

 

                                               Met Vr.Gr. Nico Konijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

S.N.A. staat ook na vijfde ronde op de hatelijke nul

Heerhugowaard. S.N.A.  heeft net als vorig jaar een wonder nodig om zich nog te handhaven in de hoofdklasse. Destijds verloor de Heerhugowaardse damclub de eerste zes wedstrijden maar wist de ploeg toch nog het vege lijf te redden.

 

Afgelopen zaterdag werd tegen middenmoter damclub 020 opnieuw verloren (8-12), waardoor na vijf wedstrijden S.N.A. nog altijd op nul matchpunten staat. Hoopgevend voor iedereen die S.N.A. nauw aan het hart ligt is dat de thuisclub net als in de vorige ronde tegen titelkandidaat Rijnsburg tekenen van herstel vertoonde. "Het was een close match", aldus playing captain Ivo de Jong. "Het dubbeltje had zomaar de andere kant op kunnen vallen."  De Jong had voor een tactische opstelling gekozen waarbij veel sterke S.N.A.-spelers op lagere borden zaten. Dat leek zich uit te betalen, want Daan van Os blonk uit met een zege op de sterke Roep Bhawanibhiek. Verder speelden Erik van Kampen en Jan Groeneweg tegen op papier sterkere spelers remise. Enkele sterkhouders bij S.N.A. gaven echter niet thuis. Mike Koopmanschap en vooral Guido Verhagen leden onverwachte nederlagen.

N.B. Bovenstaand verslag staat in het Noordhollands dagblad van maandag 9 december 2019.

S.N.A. is dicht bij een flinke stunt

Rijnsburg. Uitgerekend tegen titelpretendent Rijnsburgse Damclub was S.N.A. dicht bij het eerste matchpunt. Uiteindelijk bleef de Heerhugowaardse ploeg echter toch weer met lege handen staan: 12-8.

 

Kopman Ivo de Jong verraste met een zege op de sterke Cor van Dusseldorp, maar Mike Koopmanschap gaf de remise weg terwijl Erik van Kampen een opgelegde kans voor de winst miste. "In die twee partijen hebben we het laten liggen", aldus De Jong. Jelle van der Eng en Victor Voskuil hielden mindere stellingen remise. Ook Theo Tesselaar, Guido Verhagen en Jan Groeneweg remiseerden, Henk Groot en Co Filmer verloren.

N.B. Bovenstaand verslag staat in het Noordhollands Dagblad van maandag 25 november 2019.

S.N.A. verliest opnieuw

S.N.A. heeft in de vierde ronde van de nationale competitie opnieuw een nederlaag moeten incasseren.

 

In Rijnsburg werd het 12-8 voor de thuisploeg. Alleen playing captain Ivo de Jong wist te winnen. Hij versloeg de sterke Cor van Dusseldorp. Remises werden gescoord door Vic.Voskuil, Theo Tesselaar, Jan Groeneweg, Jelle van der Eng, Erik van Kampen en Guido Verhagen. Verlies was er voor Henk Groot, Co Filmer en Mike Koopmanschap. S.N.A. staat na vier wedstrijden met 0 punten onderaan in de Hoofdklasse B. Vorig seizoen stond S.N.A. eveneens onderaan met 0 uit 4 maar wist uiteindelijk degradatie te ontlopen.

 

Het tweede team van de Heerhugowaardse damclub reisde naar Rotterdam om aan te treden tegen koploper Constant-Charlois Rotterdam 3. Het werd na een spectaculaire wedstrijd een 10-10 gelijkspel. Nadat drie uitslagen op het scorebord waren genoteerd stond het 6-0 voor de thuisploeg. De volgende drie uitslagen trokken de stand weer gelijk. De laatste vier borden waren hele spannende partijen die allemaal in remise eindigden waardoor de slotstand op het scorebord kwam. Winst was er voor Adri de Jong, Roy Coster en Pepijn Folgers. Frans Groot, Luuk Terweijden, Sierd van Randen en Kevin van Langen speelden remise. Luca Smit, Bertus Groot en Bryan Tesselaar beten in het stof.

N.B. Voor de overige uitslagen, standen en partijen zie rechts bovenaan de rechterkolom op deze pagina.

 

   

zoek