op de agenda

28 mei 2023 - 28 mei 2023
Centrale pupillentraining en centrale juniorentraining
03 juni 2023 - 03 juni 2023
Centrale meisjestraining
10 juni 2023 - 10 juni 2023
NK sneldammen in Utrecht
17 juni 2023 - 17 juni 2023
KNDB Beker in Utrecht
Vorige maand Mei 2023 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 18 1 2 3 4 5 6 7
week 19 8 9 10 11 12 13 14
week 20 15 16 17 18 19 20 21
week 21 22 23 24 25 26 27 28
week 22 29 30 31

2020 nieuws

Schooldamtoernooi Heerhugowaard afgelast

Het 34e schooldamtoernooi van Heerhugowaard is afgelast.

 

Het was een moedige poging van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. om in januari het traditionele schooldamtoernooi weer te organiseren. Maar het bleef helaas bij een poging.

Nationale Competitie afgelast

Zoals iedereen op de agenda van deze website kan zien is de Nationale Competitie definitief afgelast.

 

Na de persconferentie van de regering van dinsdag 8 december heeft het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Dambond de nationale competitie definitief afgelast. Zie ook www.kndb.nl 

N.B. De dammers hebben nog het geluk dat er online gedamd kan worden.

Pater Jan Smitschool niet van de partij

De Pater Jan Smitschool zal niet meedoen aan het 34e schooldamkampioenschap van Heerhugowaard.

 

De Pater Jan Smitschool, meervoudig kampioen van Heerhugowaard, (13x bij de pupillen en 8x bij de welpen), slaat een jaartje over en zal, als alles weer normaal is, weer meedoen.

 

Uitslagen onderlinge competitie damclub S.N.A.

De uitslagen van de onderlinge competitie van damclub S.N.A. dd. 3 december zijn als volgt:

Luuk Terweijden - Ivo de Jong 1-1, Theo Tesselaar - Wart Verhagen 2-0, Mike Koopmanschap - Guido Verhagen 1-1, Jan Tol - René Emmaneel 0-2 en Luca Smit - Co Filmer 1-1.

De jeugd speelde niet in verband met Sinterklaasdammen.

'Clown' de allerbeste dammer ter wereld

Tikkie terug.

In deze rubriek blikken we terug op een historische sportgebeurtenis die deze week haar 'verjaardag' viert. Wedstrijd: WK dammen.  Datum: 3 december 1982. Plaats: Sao Paulo, Brazilië.

Wereldvreemd

Jannes van der Wal (1956 - 1996) was in de jaren tachtig een van de beste dammers van Nederland. Hij pakte vier Nederlandse titels. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn bijzondere televisieoptredens waarin hij een wereldvreemde indruk maakte. Ook viel hij ooit in slaap in de trein op weg naar het NK in Utrecht. Jannes was naar eigen zeggen zo diep in slaap dat hij meerdere keren heen en weer reed tussen Groningen en Zwolle. Daardoor werd hij ook wel de clown van de damsport genoemd.

Geen Russen

Van der Wal is pas 26 jaar oud als hij in 1982 meedoet aan het wereldkampioenschap dammen in Brazilië. Tijdens deze editie doen er geen Russen mee in Sao Paolo in Brazilië. Die hebben problemen om een visum te bemachtigen. Van der Wal steekt in bloedvorm en wordt winnaar met twintig punten uit dertien partijen. De overwinning wordt gevierd in het nachtleven van de Braziliaanse miljoenenstad. Met weinig slaap en een kater komt de wereldvreemde dammer later aan op Schiphol.

Mies

Van der Wal wordt als kersvers kampioen uitgenodigd in de populaire televisieshow van Mies Bouwman. Jannes heeft geen idee wat hem te wachten staat, hij heeft zelf geen tv of radio. Vanaf de eerste tel lijken interviewster en gast totaal langs elkaar heen te praten. Op de vraag hoe het voelt om wereldkampioen te zijn, zegt Van der Wal dat het leeg voelt. Dat hij niet meer hogerop kan. 'Wat is dan hogerop, Jannes ?', vraagt de presentatrice. 'Het heelal misschien', mompelt de nuchtere Groninger. Het wordt nog ongemakkelijker als Bouwman vraagt hoe oud hij is. Jannes begint ongemakkelijk te lachen maar zegt niets. Op een domme vraag geef je toch geen antwoord, hij houdt niet van small talk. En had niemand van de redactie dat op kunnen zoeken?

Opgenomen

Kort na het interview wordt van der Wal op eigen verzoek opgenomen in een psychiatrische inrichting. De aandacht is hem te veel geworden. Later wordt hij een veel gevraagd gast in talkshows waarin hij absurdistische optredens op de piano weggeeft. In een Andere Tijden Sport-aflevering uit 2017 geven familieleden aan te betreuren dat de media vaak gebruik maakten van de naïeve Jannes. De dammer overleed in 1996 aan leukemie.  

N.B. Bovenstaand artikel stond in de Alkmaarse krant van maandag 30 november j.l.

Uitslagen onderlinge competitie damclub S.N.A.

De uitslagen van de onderlinge competitie van damclub S.N.A. dd. 26-11-2020 zijn als volgt:

 

Co Filmer - Mike Koopmanschap 1-1, Jan Tol - Theo Tesselaar 0-2, René Emmaneel Wart Verhagen 2-0 en Luuk Terweijden - Frans Groot 2-0.

Jeugd: Stef Kuipers - Luuk Verhagen 2-0, Micha Lansbergen -  Ruben Heemsbergen 1-1, Ryan Broekhuizen - Joes Verhagen 0-2 en Bram Strien - Ferentia Wals 0-2.

Kerstdamtoernooi afgelast maar schooldamtoernooi gaat door !!!

Het jaarlijkse kerstdamtoernooi heb ik afgelast.

 

Dit toernooi voor leerlingen en oud-leerlingen van mijn damschool gaat niet door. Ik ga  kijken of ik misschien met Pasen of aan het einde van het schooljaar een toernooi kan organiseren. Het jaarlijkse schooldamtoernooi, het 34e, gaat echter wel door !!! Damclub S.N.A. gaat dit toernooi op de zaterdagen 9 en 16 januari 2021 organiseren. Uiteraard zonder toeschouwers !!!

Uitslagen onderlinge competitie damclub S.N.A.

De uitslagen van de onderlinge competitie (19-11-2020) van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. zijn als volgt:

 

Jan Tol - Ivo de Jong 0-2, Theo Tesselaar - Mike Koopmanschap 0-2, René Emmaneel - Co Filmer 2-0, Frans Groot - Luuk Terweijden 0-2.

 

Jeugd: Stef Kuipers - Micha Lansbergen 2-0, Joes Verhagen - Ruben Heemsbergen 0-2, Luuk Verhagen - Bram v/d Schilen 2-0, Suraj Hilversum - Bram Strien 1-1 en Ferentia Wals - Ryan Broekhuizen 2-0.

Uitslagen onderlinge competitie damclub S.N.A.

De uitslagen van de onderlinge competitie van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. zijn als volgt:

 

Jan Tol - Ivo de Jong 0-2, Theo Tesselaar - Mike Koopmanschap 0-2, René Emmaneel - Co Filmer 2-0, Frans Groot - Luuk Terweijden 0-2.

 

Jeugd: Stef Kuipers - Micha Lansbergen 2-0, Joes Verhagen - Ruben Heemsbergen 0-2, Luuk Verhagen - Bram v/d Schilen 2-0, Suraj Hilversum - Bram Strien 1-1 en Ferentia Wals - Ryan Broekhuizen 2-0.

zoek