Voorbeschouwing Brunssum Open 2022

Afdrukken

Zoals iedereen op de agenda van deze website kan zien gaat vrijdag 5 augustus het internationale damtoernooi Brunssum Open 2022 van start.

 

Veel dammers kijken al een tijdje uit naar deze datum maar ik keek al een hele tijd uit naar 3 augustus. Dat was de dag dat onze dochter en schoonzoon terugkeerden van een wereldreis van bijna een jaar. De wereldreis was al veel eerder gepland maar Corona  kwam er tussen. Nadat zij medio augustus 2021 waren ingeënt gingen zij op pad. De familie en andere belangstellenden werden via een blog op de hoogte gehouden van de belevenissen van de wereldreizigers. Ik wist dat het schoonzusje van onze dochter, Terwel, heeft als achternaam. Uiteraard vroeg ik haar gisteren of zij misschien familie is van Bart Terwel de revelatie van Nijmegen Open 2022. En jawel hoor, zij is een nicht van Bart Terwel !!! Wat is de wereld dan toch weer klein. 

Twee spelers van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. hebben Brunssum Open een keer gewonnen. Dat waren Steven Wijker en Mike Koopmanschap. Steven Wijker won het toernooi in 2008 en het was voor het eerst sinds lange tijd dat een speler zonder titel het toernooi won. Vanaf 1995 was jaarlijks een grootmeester de winnaar. Mike Koopmanschap was de overtuigende winnaar van de editie van 2009. De jury beloonde destijds zijn slagwending in de laatste partij met de prijs voor de mooiste combinatie van het toernooi.

Ik denk dat het toernooi deze keer, de 44e !!!, gewonnen gaat worden door een internationaal grootmeester. Het zal gaan tussen Aleksej Domchev of Ron Heusdens. Maar misschien komt er opnieuw een sensatie dat er een speler zonder titel met de eerste prijs naar huis gaat.  Zoals Steven Wijker deed in 2008. Via de link van de website van Brunssum Open, die u onderaan de rechter kolom op deze website kunt vinden, kunt u de ontwikkelingen in Brunssum volgen. Ik wens iedereen uiteraard heel veel plezier !!!