op de agenda

24 feb 2024 - 24 feb 2024
Halve finale NK Algemeen
02 mrt 2024 - , 12:00 -
Elfde ronde Nationale Competitie
03 mrt 2024 - 03 mrt 2024
Haarlem. Open DamZ ! Jeugddamtoernooi
09 mrt 2024 - 09 mrt 2024
Halve Finale NK Algemeen
16 mrt 2024 - 16 mrt 2024
Nacompetitie Nationale Competitie

2012 nieuws

Maarten van Ammers winnaar kerstdamtoernooi !!!

Maarten van Ammers is winnaar geworden van het 3e Nico Konijn kerstdamtoernooi.

Record aantal deelnemers kerstdamtoernooi !!!

Bij het derde Nico Konijn kerstdamtoernooi zal worden deelgenomen door een record aantal deelnemers.

S.N.A. jeugdteams pakken titels !!!

In Eindhoven werden zaterdag de Nederlandse kampioenschappen voor clubteams gehouden.

Vierde Aevum kozijnen toernooi.

Zondag 16 december wordt in IJmuiden het 4e Aevum Kozijnen toernooi gehouden.

S.N.A. verliest derby tegen Volendam.

S.N.A. heeft in de zevende ronde van de nationale competitie verloren van Volendam.

Damexamen vrijdagmiddaggroep.

Vrijdag was de toets voor de 22 kinderen van de Pater Jan Smitschool. Helaas waren 2 kinderen afwezig maar zij kunnen de toets op een later tijdstip maken.
Nadat een leerling de potloden had uitgedeeld kon ik de vragenlijsten met bijbehorende diagrammen gaan uitdelen. Hierna was het meteen doodstil in de klas. Heel mooi !
Na drie kwartier was iedereen klaar en konden juf Kamila en ik gaan beginnen met het nakijken van de toetsen.
Hierna gingen de kinderen weer naar hun klas om weer gewoon les te krijgen van hun juffen Ans en Linda.
Juf Kamila heeft vroeger ook damles van mij gehad en is ook nog een tijdje lid geweest van damclub S.N.A. Het was een mooi gebaar van haar dat zij meehielp met het nakijken van de toetsen. Toen wij klaar waren kon ik gaan beginnen met het uitreiken van de diploma's. Want iedereen was geslaagd voor het eerste damdiploma !!!
Al was het bij enkele kinderen op het nippertje. De meeste kinderen hadden echter 5 fouten of minder. Dat is natuurlijk een heel goed resultaat. Bij het uitreiken van de diploma's was ook adjunct-directrice Gemma aanwezig om foto's te maken. Zie de website van de Pater Jan Smitschool www.paterjansmit.nl
De geslaagden zijn: Meggy Brandjes, Silver Groen, Peter Versteegh, Lieke Jongboom, Ailynn de Rover, Nikki Jager, Gwen Schenk, Louise Klaver, Frederique de Waard, Sanne Berendsen, Esparanza Gussenhoven, Maud de Vries, Sofie Tenholter, Kaya Staal, Mick Boudens, Tom de Vries, Ayden Daalder, Jur Melten, Puck Tamis en Mats van Dijk.
Vier kinderen, Esparanza Gussenhoven, Sofie Tenholter, Mick Boudens en Jur Melten, hebben zich al aangemeld voor het 3e Nico Konijn kerstdamtoernooi dat zondag 23 december wordt gehouden in de lokalen van de Pater Jan Smitschool.
In totaal hebben 17 kinderen zich aangemeld voor dit toernooi. Aanmelden kan via mijn e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ik ben heel benieuwd wie zich nog zullen aanmelden.

N.B. Als er kinderen zijn die een kijkje willen nemen bij een echte damclub kan dat altijd. In Heerhugowaard is S.N.A. de enige damclub.
Enkele leerlingen van de Pater Jan Smitschool die lid van damclub S.N.A. zijn: Tymo Smids (Gr.6), Mees Janmaat (Gr.7), Thomas Luyt (Gr.7). Ook geef ik enkele namen van oud-leerlingen van de Pater Jan Smitschool die al hele sterke partijen tegen grote mensen spelen. Bijvoorbeeld Stan Brink (16 jaar) en Timo Kuipers (15 jaar).
Ik geef even de naam van de website van damclub S.N.A. Dat is www.damclub-sna.nl 
Vrijdag 14 december mag je na schooltijd ook gewoon meetrainen in het damlokaal van de Pater Jan Smitschool. Alvast partijtje spelen voor het schooldamtoernooi dat op 12 en 19 januari door damclub S.N.A. wordt georganiseerd. De laatste weken zijn er steeds zo'n 6 kinderen aanwezig.

Deelnemers 3e Nico Konijn kerstdamtoernooi.

Alle 10 kinderen van de woensdagmiddaggroep hebben zich opgegeven voor het 3e Nico Konijn kerstdamtoernooi dat zondag 23 december wordt gehouden in de lokalen van de Pater Jan Smitschool aan de Van Veenweg. De aanvang van het toernooi is 11.00 uur. Zorg er echter voor dat je uiterlijk 10.45 uur aanwezig bent. Omstreeks 14.00 uur is het toernooi afgelopen. Het inschrijfgeld is € 3,--. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitslagen 15e ronde onderlinge competitie S.N.A. d.d. 6-12-2012.

De uitslagen van de 15e ronde van de onderlinge competitie van damclub S.N.A. zijn als volgt:

Damexamen woensdagmiddaggroep.

Woensdag was de grote dag voor de 10 kinderen van de woensdagmiddaggroep.

Na tien damlessen was het nu tijd om een toets te maken voor het eerste damdiploma. Omstreeks half twee was iedereen binnen. Timo en Marieke hadden hun dambord meegenomen. Met daarop voor iedereen wat lekkers. Wat een ontzettend leuk idee !!! (Zie de foto's die de moeder van Marieke en Timo heeft gemaakt.)

2012-12-05 13.35.25

2012-12-05 13.39.12

2012-12-05 13.39.17

Nadat ik de potloden en de toetsen had uitgedeeld was het meteen doodstil. Iedereen was heel geconcentreerd bezig om het examen zo goed mogelijk te maken.
Ondertussen had ik mooi de tijd om de werkboeken van de kinderen na te kijken.
Nadat iedereen klaar was met de toetsen ben ik begonnen met dit nakijkwerk. De kinderen gingen partijtje spelen. Af en toe kwam er een kind vragen of ik zijn toets al had nagekeken.
Nadat ik alle toetsen had nagekeken kon ik zeggen dat iedereen was geslaagd. Een spontaan gejuich barstte los. Geslaagd voor het eerste damdiploma !!!
De namen van de geslaagden zijn: Yenthe Bos, Marieke, Timo, Bram v/d Berg, Pieter v/d Berg, Maarten van Ammers, Quint Knijpinga, Robin Onkenhout, Stacey v/d Bom en Egbert v/d Bom. Alle kinderen hebben zich al opgegeven voor het 3e Nico Konijn kerstdamtoernooi dat zondag 23 december in de lokalen van de Pater Jan Smitschool wordt gehouden. Heel mooi !!!
Maarten had al aangegeven dat hij per 1 januari lid wil worden van damclub S.N.A. Maar ook Stacey wilde ook wel lid worden vertelde ze mij vanmiddag. Ook Pieter van den Berg wil wel naar de damclub. Zo zullen nog wel meer kinderen naar damclub S.N.A. gaan. Dat is natuurlijk heel mooi voor de club.
Ik geef hier even de naam van de website van damclub S.N.A. Dat is www.damclub-sna.nl   Onder de knop informatie vind u tel.nummers van het bestuur. Veel succes !!!

zoek