China wordt nieuwe dam- en schaaknatie !!!

Het is bij de insiders al zo'n twintig jaar bekend dat China heel veel aandacht aan het dammen en schaken besteedt.

 

China heeft twintig jaar geleden tienvoudig oud-wereldkampioen Alexei Tsjizjov gevraagd om in China een en ander met het dammen op poten te zetten. Momenteel wordt in alle basisscholen in China damles gegeven. Het is nog een kwestie van tijd of de eerste Chinese wereldkampioen kan worden begroet. In 2019 debuteerde de 16-jarige Chinees Yiming Pan op het wereldkampioenschap met een uitstekende tweede plaats !!!

 

Recent heeft u via alle media kunnen vernemen dat Ding Liren de eerste Chinees is die  wereldkampioen schaken is geworden. De Noor Magnus Carlsen wilde zijn tiitel in het klassieke schaken niet meer verdedigen en is tien jaar achtereen wereldkampioen geweest.

 

N.B. Bij de laatste controle bij mijn tandarts zag hij aan mijn shirtje van damschool Nico Konijn dat ik een damschool had. We raakten wat aan de praat en vanmorgen (woensdag 17 mei) had ik voor de reparatie van een kies iets voor hem meegenomen. Een bladzijde met diagrammen van de Coupe Philippe, oplopend in moeilijkheidsgraad, een fotokopie van Zetje Schrap uit Het Damspel en een werkboek van Tamme v/d Let. Mijn tandarts heeft een zoontje van acht jaar dus ik denk dat mijn cadeautjes heel nuttig zijn.