Roel Boomstra vergroot voorsprong.

Na de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap dammen dat in Heerhugowaard wordt gehouden heeft de jongste grootmeester van het gezelschap, Roel Boomstra, de leiding stevig in handen.

's Morgens wist Boomstra Steven Wijker, één van de twee Heerhugowaardse deelnemers aan dit toernooi, via een fraaie combinatie aan de zegekar te binden. In de middagronde kreeg hij het voor elkaar om de taaie Ron Heusdens te verslaan.
Het bracht hem op een score van 9 uit 5. Dat is natuurlijk een formidabele start van dit zware toernooi !!!
Pim Meurs, ook al zo'n jonge grootmeester, kan hem nog enigszins volgen. In de ochtendronde leek hij Jeroen van den Akker in de touwen te jagen maar Pim kon de knock-out echter niet toedienen. Het leverde hem echter wel een plusremise op.
In de tweede partij van de dag verraste hij Michiel Kroesbergen met een vernietigende damcombinatie. Het bracht Pim op 7+ punten. 
Steven Wijker leek tegen Frits Luteijn na een fantastische combinatie te gaan winnen. Het zou de eerste overwinning van de debutant zijn. Maar het kwam er helaas niet van. Na enkele mindere zetten van Steven kon Luteijn afwikkelen naar de remise.
De andere S.N.A. speler in dit gezelschap, Richard Mooser, blunderde in de ochtendronde enorm tegen Frits Luteijn.
Luteijn kon op wel zeer eenvoudige wijze een schijf voorsprong nemen. Na nog een tiental zetten gespeeld te hebben staakte Richard terecht de strijd. In de middagronde boekte Richard  een minremise tegen Jasper Lemmen.
Voor de overige uitslagen en de stand van dit enerverende Nederlands kampioenschap zie onderaan de rechterkolom op deze frontpagina.  

© 2015 Damschool Nico Konijn

zoek