Featured

Deze week drie NK's voor de jeugd !!!

Zoals de lezer op de agenda van deze website kan zien worden deze week drie Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd gespeeld.

 

De junioren spelen, zoals gewoonlijk, in Westerhaar. Ik kan mij nog herinneren dat Steven Wijker, lid van de Heerhugowaardse damclub S.N.A., gelijk eindigde met Arjen de Mooij. In de barrage die noodzakelijk was trok Arjen de Mooij aan het langste einde. 

Ook het Nederlands kampioenschap pupillen, dat in 2009 in Huissen werd gehouden, vergeet ik nooit meer. Twee pupillen van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. speelden mee. Dat waren Stan Brink en Timo Kuipers. Zij hadden de beginselen van het dammen van mij geleerd op de Pater Jan Smitschool. Stan was begonnen in groep 7 en Timo in groep 6. Ik weet hun eindklassering niet maar kan het, denk ik, nog wel opzoeken. Het was destijds ook in de meivakantie en er gebeurde iets vreselijks op koninginnedag in dat jaar. De aanslag op de koninklijke bus was op koninginnedag het grote nieuws !!! Later die dag hoorden we dat Karst T. uit Huissen kwam ! De vader van Timo, de kinderen, en ondergetekende waren na het dammen op weg naar een supermarkt toen wij in een straat veel M.E.-ers zagen. Ik dacht nog "wat raar", "op koninginnedag een oefening houden". Wij waren op dat moment nog niet op de hoogte van het feit dat Karst T. uit Huissen kwam. Toen wij terug kwamen uit de supermarkt en weer stil stonden bij de bewuste straat liepen de M.E. -ers in de richting van een aantal appartementen. "Politie, politie, en nog enkele andere woorden". Even later bestormde de M.E. het appartementenkompleks. In no time waren zij binnen. Het was een zeer spectaculair gezicht. Omstreeks 18.00 uur hoorde de vader van Timo van zijn echtgenote telefonisch dat de dader van de aanslag uit Huissen kwam. Toen was ons pas duidelijk wat die "oefening" voorstelde.

In 2001 waren Steven Wijker, Mike Koopmanschap en Marjolein Bakker van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. deelnemer aan het Europees kampioenschap voor jeugdspelers. Nooit eerder was het een jeugdspeler van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. gelukt om aan een Europees kampioenschap voor jeugdspelers mee te mogen doen en dan nog wel drie !! En er was een meisje bij !!! Geweldig toernooi was dat. Maar wat is Polen ver weg. De Nederlandse selektie moest verzamelen in Deventer om vandaar met de trein naar Polen af te reizen. Chef d'équipe was Leen de Rooij.