informatie

Damschool Nico Konijn
Jan van Goyenstraat 13
1701KL Heerhugowaard

KvK-nummer: 37157225

Met ingang van september 2010 ga ik op woensdagmiddag damlessen geven aan kinderen. Dit gaat gebeuren in een lokaal van de vroegere Don Boscoschool aan de Bickerstraat.
Ik heb gekozen voor de woensdagmiddag vanaf 13.30 uur.
Ik geef tien lessen + examen voor € 25,--. De kinderen krijgen instruktie van ongeveer vijftien minuten en daarna worden één of meer partijtjes gespeeld. Elke week tegen iemand anders. Tevens maak ik elke week een ranglijst op aan de hand van het resultaat van het eerste gespeelde partijtje. Ik heb namelijk liever dat kinderen één partijtje goed nadenken en dus langzaam spelen dan dat ze bijvoorbeeld drie of vier partijtjes veel te snel spelen zonder na te denken. De les duurt een uur.
Ouders kunnen hun kinderen vanaf groep 4 opgeven om deze lessen te volgen via mijn e-mail adres.

N.B. Op woensdagmiddag geef ik geen damles meer.

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen die een denksport beoefenen aanmerkelijk beter presteren op school.
Ik heb dit zelf in de praktijk meegemaakt toen ik nog damlessen verzorgde bij de voormalige basisschool De Wingerd.
Met ingang van een bepaald kalenderjaar werden tien kinderen van deze basisschool lid van de plaatselijke damclub S.N.A.
Na verloop van tijd vertelde één van de ouders mij dat deze tien kinderen op school allemaal een niveau hoger zaten met rekenen dan de overige kinderen.

Kinderen leren bij het dammen stilzitten, concentreren, plannetjes maken (vooruit denken).
Ook het incasseringsvermogen wordt verbeterd. Immers, als je bij een individuele sport als dammen verliest, heb je het helemaal zelf gedaan. Het verlies kan ontstaan zijn door een paar grote fouten die je hebt gemaakt. Het verlies kan ook ontstaan zijn omdat de tegenstander gewoon beter (slimmer) is. Kinderen dienen dus ook te accepteren dat iemand het spelletje beter kan.

Bovendien is het voor kinderen, die slim zijn voor hun leeftijd, juist een uitdaging om een denksport te gaan beoefenen.

Bijkomende faktor is dat kinderen bij het dammen zichzelf uitstekend kunnen trainen. Op de site van deze damschool zijn een paar trainingsprogramma's te vinden.
Op de website www.damz.nl kunnen kinderen alles lezen over de damsport voor de jeugd. Wedstrijdverslagen, foto's en interviews.